Här kommer nästa hemsydda julklapp och det var nog den som tog längst tid av dem alla – trots att det är ett mönster jag sytt många gånger. Klänningen är till min systerdotter och eftersom hela familjen är riktiga naturvänner och ofta gör utflykter tillsammans tyckte jag att grodor skulle passa perfekt.

Till eländet…Först krånglade bandkantaren, det ser bra ut på framsidan men viket har gjort att baksidan blir mycket större. Jag får bara inte till det, jag måste sätta mig och skruva på skruvarna men orkar/vågar inte just nu. Tillslut gav jag upp och lät det vara.

När jag skulle sätta i tryckknappar hade jag inget ilägg till tången som var i rätt storlek (jag trodde alla var ungefär samma storlek) så efter mycket rådfrågande och googlande hittade jag att jag var tvungen att köpa ett set från prym med insatsen. Men första jag köpte blev fel storlek fast för stora så det var bara att vänta ytterligare en dag och åka och köpa ytterligare ett set. Så nu har jag flera insatser som är bara lite olika, jag kommer aldrig kunna hålla isär dem! Jag måste nog sortera min knappar efter storlek i fortsättningen. Men jag tror att det tog ca 6 dagar att göra klart den, att sy tog 1-2. Höll på att bli galen av att tänka knappar hela tiden…

Det var svårt att ta en fin bild eftersom det är mörkt ute i stort sett hela tiden och tyget är så mörkt. Det är mest närbilderna som kan fånga färgerna på grodtyget.

Material

Mönster:

Tyg:

  • Fossan Design – Frogs Dark (95% ekologisk bomull, 5% lycra. 210g/m^2 )
  • Bomullstrikå – mörkblå
  • Muddväv Navy

Övrigt:

  • öppna silverknappar från Tyglycka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *