En av Stora och Mellans kompisar bjud in till kalas och vi funderade på en present. Tydligen är han inne i en pokémonfas och hade några favoriter (bla pichabu, bulbasaur, mew, psyduck för att nämna några). Eftersom jag själv har varma känslor för ”original”-pokémonen ville jag gärna uppmuntra detta. Eftersom jag inte visste hur jag skulle få tag på ett gosedjur som var överst på önskelistan på kort varsel bestämde jag mig för att göra tröjor (det blev bara en i slutändan) med en applikation på.

Jag har aldrig gjort någon applikation men har tittat på Carins fina kläder och hennes beskrivning som finns här. Efter ha funderat och googlat lite bilder valde jag att börja med en picachu eftersom formen var relativt enkelt med få små delar. Kanske lite tråkigt eftersom det är en av de vanligaste motiven men den här tröjan är ju gjort med lite extra kärlek.

För själva tröjan valde jag att testa Ellie and Mac´s Discoverer Tee. Jag har länge tittat på tröjan eftersom jag tänker att den skulle vara bra för att skapa lite intresse men också för att bli av med småbitar av mönstrat tyg. Jag hade inga problem med tröjan eller mönstret och jag tycker att den blev riktigt bra.

Applikationen gick relativt smärtfritt även om det så klart länge tid än trott. Jag målade med svart textilpenna munnen, näsan och armar/ben men fyllde sedan i med en svart söm också. Alla andra konturer är enbart med tät sicksack.

Trots att jag hört flera säga att det är lätt att pilla bort smörpappret bakom så håller jag inte riktigt med, kanske för att jag använde sicksack? Det blev väldigt mycket rester var i den täta sömmen och jag satt frenetiskt sista minuterna innan vi skulle skjutsa iväg barnen och pillade. Med en nål och pincett gick det lite bättre och jag lyckades få den relativ ren på ca 30 minuter. Det var lite smått kvar vid ögonen men jag tänker att det borde försvinna vid första tvätten.

Jag är väldigt nöjd med hur den blev! Både själva tröja och färgerna och så klart med applikationen.

Material

Mönster:

Tyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *