Jag har velat göra egna trosor eftersom jag aldrig hittar några som jag helt gillar i affärerna. Jag köpte Runis mönster på trosor i somras men har inte rikigt vågat mig på dem än efetrsom jag tycker att beskrivnigen har kännts krånglig. Men nu under bingot tänkte jag utmana mig själv lite och startade ett par. Jag insåg att det fanns tre alternativ och det var den första som jag läast tidigare och som kändes krångligt, men det kändes ok när jag läst igenom ordentiligt men jag valde ändå en av de lättare varianterna.

Jag valde hög midja med en separat grenbit i stl 42. När jag började med dom kändes de jättestora men när vikresåren var på var de riktigt bra i midjan. MEN jag måste ha ritat av fel eller gjort nåt annat tokigt för bitarna stämde dåligt överens med varandra. Jag fick inga snygga kurvor utan fick en konstig vinkel som jag fick trimma bort (kan jag ha lagt till sömnsmån där jag inte borde? Eller lagt ihop fel bitar med varandra) och jag glömde sömnsmånen där jag skulle så på grenbiten så det var allmänt struligt.

Men dom blev färdiga och vissa delar blev bra. Storleken tror jag är rätt, dom sitter bra i midjan. Dock var tyget lite för fladdrigt på magdelen och dom sitter hemskt runt benen, för högt på vissa ställen och för lågt på andra.. Blir nog att kassera dessa och göra ett nytt försök.

Material

Mönster:

Tyg:

  • Stoff och stil – Bomullsjersey – plommonfärgat
  • Bomullsjersey – skogsdjur
  • vikresår vitt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *