Nu när det varit varmt i några dagar har barnen velat vara ute utan jacka så jag tänkte fixa lite nya långärmade tröjor eftersom de mesta börjar bli för smått igen (dom växer värre än ogräs).

Jag använde mönstret Raglan hoodie with a twist till båda och gjorde luva till Lilla och muddade Mellans. Båda tygen är french terry, men det lila tyget i Lillas är vanlig bomullsjersey och halsmudden på Mellans är av muddväv.

Jag gjorde Mellans i storlek 122 (han ligger mellan 116 och 122 just nu) och jag gjorde Lillas i storlek 116. Hon håller på att bli för stor för 104 och jag hade inte någon 110 uppritade och orkade inte rita av nytt så jag tänkte att det är bättre om den är lite för stor… men det passar riktigt bra! (den är bara lite lång i ärmarna. Jag passade på att mäta om henne efter fotograferingen och hon är 104cm lång så det är visst dags att rensa bort alla 104:or. Våra barn har alltid varit långa och stora men Lilla tar verkligen priset. Inte ens fyllt 3 år och redan i storlek 110.

Mellans intresse för Paw Patrol håller på att svalna så det här blir nog bland de sista till honom, men lilla gillar dom också så det är bara att fortsätta med hennes kläder på det tyget jag har kvar.

Måste få visa min nya bästa vän också! Jag har letat efter en ärm-strykbräda ett tag men inte hittat det någonstans. När jag fyllde år för några veckor sen fick jag en av mina föräldrar (dom hittade den på bauhaus). Det är så bra! Det är verkligen mycket lättare att pressa muddar på kläderna nu.

Material

Mönster:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *