Mellan har i stort sett inga kortärmade tröjor efter vi rensat ut hans för små kläder (tror det finns 3 st…) så jag har bestämt mig för att sy, det är ju roligare och billigare men jag har haft svårt att få det gjort eftersom jag har kommit in i en massiv trädgårdsfas och mest är ute och rensar och planerar.

Men till slut fick jag till en första tröja i alla fall. Jag har använt mönstret Discoverer Tee från Ellie and Mac eftersom jag ville få lite små bitar av mönster för att använda lite stuvar utan att det skulle bli för mycket mönster.

Det svarta tyget är från en av Makens gamla utrensade T-shirts. Jag lyckades lägga ärmarna så att jag kunde använda den gamla fållen vilket kändes superbra eftersom fållande är det tråkigaste jag vet. Jag missade att göra det på själva tröjan men det får jag komma ihåg till nästa. Enda nackdelen med att använda den gama tröjan är att jag tyckte att halslinningen blev krånglig att sy på och inte så snygg, tyget är har väldigt dålig stretch eftersom det är använt under en längre period så just halslinningarna kommer jag nog använda lite fräschare tyg till i framtiden. Jag fick ut hela tröja och har lite extra, nån ärm eller så, tröjan hade en del deofläckar och väldigt slitna ställen som jag undvek.

Det blev ett litet missöde då jag inte insåg att jag sydde på baksidan åt fel håll och jag upptäckte det inte förrän jag fäste ärmarna och då orkade jag inte sprätta och sy om. Jag hade toppstickat overlocksömmen så den är relativt platt och fast och det ser inte allt för tokigt ut, blev en lite rolig detalj till slut.

Även om Mellan inte är lika besatt av dinosaurier längre så gillade han verkligen tröjan. Jag sydde den i storlek 5 year och det sitter perfekt, nästan lite för perfekt så jag tror nästa kommer att få bli i storlek 6y istället så att han inte växer ur dom direkt.

Den här tröjan ger mig också mitt första kryss i coronabingon som jag startade för ett tag sedan. Jag valde ”Något med ärmar”. Nu är det dags för mig att sätta igång nu med mina kryss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *