Lilla fyllde 3 här om veckan så vi tänkte att hon skulle få lite kläder till dockan som present eftersom hennes ”bebis” fortfarande är en stor favorit här hemma.

Vår plan är att Lilla ska bli blöjfri i sommar så jag tänkte att dockan också skulle få genomgå den övergången men då behöver dockan ju så klart både blöja och trosor så jag startade med det. Blöjmönstret har jag ritat själv och jag tycker att det blev riktigt bra, jag fick rita om ganska många gånger för att få till grenen i en bra bredd och kurva. Trosmönstret är från Meretes samling till Olle/Alice.

Jag sydde även två klänningar till dockan i blått eftersom det verkar vara favoritfärgen just nu. Alla delar är sydda av spillbitar från andra plagg vilket kändes jätteskönt. Även det mönstret är Meretes.

Lilla har önskat sig en prinsessklänning till dockan så jag sitter och funderar på om det inte ska bli nästa projekt.

När jag ändå hade mönstret framme och skar ut klänningar och trosor skar jag ut lite fler för att bli av med lite stuvar och dessa har jag gett bort till småkusinerna som också har sådana dockor och tycker om dom. I jul gav jag dom en varsin klänning så nu gjorde jag dockklänningar i samma tyg så att de kunde matcha.

Jag lyckades till och med bli vän med min kantbandare igen efter lite skruvande så det kändes extra bra när jag var klar och det gjorde också att det gick riktigt snabbt eftersom jag kantade alla samtidigt.

Material

Mönster:

Tyg:

  • Diverse bomullsjersey

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *