När det var dags för Lillas sovorm kunde jag välja fritt eftersom hon är för liten för att kunna ha eller åtminstone förmedla en åsikt. Jag hittade tre matchande tyger på Panduro (dyrt…) som jag verkligen gillade som det fick bli.

Jag valde att sy den efter måtten på en 90-säng trots att Lilla just nu har en spjälsäng (med en öppen sida. Min tanke är att hon ska kunna använda den även senare. Tanken nu i spjälsängen är att den ska hindra henne från att slå i huvudet i huvudändan samt skapa en lite mjuk barriär mot den lilla kanten som är när hon klättrar ur sängen.

Ormen är totalt ca 3,5-4 meter lång och har en omkrets på ca 40cm. Varje bit är ca 30-40cm lång. Jag var inte nitisk här utan försökte att få ut så mycket som möjligt ur tyget.

Huvudet har jag ritat på fri hand och halsen är lite avsmalnande så att det ska synas att det är ett huvud. Jag försökte göra en hund eftersom Lilla är i en hundfas. Nosen är målad med en textilpenna och ögonen är ditsydda. Tyvärr kunde inte min maskin sy så täta stygns om jag ville så jag fick köra över dom i flera omgångar.

** 2020 Lilla har nu flyttat till stora sängens underslaf och sovormen har fått följa med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *