Nu har min hög av mönster börjat bli väldigt stor och lätt sagt oregerlig och jag har börjat fundera på hur jag vill förvara dem på bästa sätt. Eftersom jag gärna vill para ihop det utskrivna mönster och de olika storlekarna som jag målat av tillsammans bestämde jag mig för en mapp.

Jag samlar ett mönster i en mapp och lägger de olika storlekarna och det utskriva pdf-mönstret i olika plastfickor så att jag lätt kan hitta rätt storlek. Själva mappen märker jag med skapare, mönsternamn och vilka storlekar som finns i mönstret. Min tanke är att jag har olika färger på mappar för olika skapare. Mina Made by Runi är gul och Blå är diverse gratismönster och det är så långt jag har kommit i mitt mönstersamlande. Jag har också skrivit ut bilden på vad som finns i varje mönster så att jag snabbt kan se de olika alternativen som finns i mönstret. När jag skrivit ut sidan är det lite för stort för min smak så jag har klippt av en cm på alla sidor.

Med de första mönstren jag köpte från Made by Runi försökte jag att rita av alla relevanta storlekar, dvs för mig, Stora, Mellan och Lilla. Men det blev snabbt väldigt tråkigt och gjorde att jag inte hann sy så nu tar jag en storlek när jag behöver så mappen sakta men säkert fylls.

Jag har också funderat på hur jag ritar av mina mönster. De senaste gångerna jag skurit ut mina mönster har jag glömt att lägga till rätt sömnsmån. Så nu testar jag att rita av mönstren utan sömnsmån men att jag rödmarkerar sidor som ska sys samman och därför behöver sömnsmån och jag har markerat med grön där jag antingen kan kanta eller fålla så att jag tänker på att lägga till rätt sömnsmån där.

** 3/10-19 Tanken var god och jag kommer ihåg bättre men jag tycker att det blir lite inkonsekventa sömnsmåner när jag lägger till dom när jag skär ut så nu testar jag att lägga till sömnsmån när jag ritar av.

** 22/2-20 Nu har jag samlat på mig en hel del mönster och det börjar bli fullt i hyllan och mapparna är dyra så jag fundera på alternativ men det här är fortfarande det som jag tycker bäst om, det är mest ekonomin som säger ifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *