Jag har länge velat göra kläder till Lillas dockor eftersom hon verkligen älskar sina dockor just nu. Jag har hittat mönster från Merete som är till hennes dockor som är Olle/Alice-dockor. Men jag har inte prioriterat att köpa dom än men så fick jag ett av mönstersamlingarna i födelsedagspresent här om veckan så nu kunde jag sätta igång.

Jag började med att göra en snurrklänning som skulle matcha Lillas snurrkjol som jag gjorde här om dagen. Jag hade ganska små bitar lvar av tyget men jag tänkte att det borde gå. Som vanligt ställde cirkelkjolen till det och det var svårt att få ut alla bitar så jag fick dela bakstyckena igen, och den sista biten var verkligen på millimetern att jag fick ut.

Som vanligt satt jag och sydde efter ungarna lagt sig och trots att den går snabbt att göra så var blev det snabbt sent och jag blir trött och gör dumma misstag. Den här gången blev det knäppningen som blev fel: Jag satte kardborrebandet på fel sida så den stängs inte platt men dockan störs inte av det och jag vägrar sprätta på kardborreband med förstärkt raksöm så det får vara så.

Men det blev riktigt bra och Lilla älskade den verkligen så hon och dockan har dansat halva morgonen tillsammans.

Material

Mönster:

Tyg:

  • Bomulls jersey med kaniner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *