Stora har haft sin första kompisövernattning här hemma och flickorna har varit väldigt till sig, vilket bara var väntat. Men när klockan började dra sig mot 22-23 började den här mamman bli trött… Så för att få till en kort paus mutade jag dom med sjöjungfrushorts om de försökte vara tysta. De gick med på det (och somnade så klart nästan direkt så snart de var tysta) och jag satte igång med att klippa ut tyg. Storas kompis har en storasyster som går på samma skola som Stora så jag tänkte att jag gör ett par till henne också så att hon får känns sig lite med fast hon inte var med på övernattningen.

Klippningen gick snabbt eftersom jag hade alla mönster ritade förutom den största storleken. Jag valde att inte sätta fickor på alla tre utan jag gjorde ett av systrarnas utan fickor för att man lättare skulle kunna se skillnad på dom.

Jag har sytt dom i storlek 122, 128 och 152, men jag glömde att lägga till fällmånen så mina är ca 3cm kortare än originalmönstret. 128:orna är lite för stora på Stora men då kan hon växa i dom. Jag hoppas att de andra två kommer passa.

Dessa gav mig ytterligare två kryss på bingot också.

Material

Mönster:

Tyg:

  • Bomullsjersey – ljusblå
  • Bomullsjersey – Sjöjungfrur
  • Stoff och Stil – Muddväv – blågrön

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *