Efter ha experimenterat med syster och gjort hennes datedress kände jag mig redo att göra en egen. Min mormor köpte tyg till mig i julas för att göra en klänning av och nu var det äntligen dags.

Jag har gjort storlek 38 på överdelen och storlek 40 på kjolen för att minska in överdelen ytterligare lite. På kjolen la jag till 3 cm fållmån men det slutade med att jag la upp den 4cm så jag behöver inte lägga på lika mycket nästa gång. På överdelen har jag lagt den mer omlott än mönstret och jag har också fäst bröstbandet 3 cm högre upp. Jag hittade den här kombinationen genom att bara testsy omlottdelen med stuvbitar som jag inte behövde bekymra mig så mycket om.

Jag valde den lite vidare kjolen och självklart har den fickor. Och jag är fullkomligt kär! Jag känner mig som en riktigt prinsessa i den. Jag har alltid älskar långklänningar men det är sällan alla delar av dom sitter bra eftersom jag är så kort men bred över axlar och höfter, men den här är bara helt underbar och jag ser fram emot att sy ytterligare ett dussin.

Material

Mönster:

Tyg:

  • bomullsjersey – vit
  • interlock – vit (kantband)
  • Bomullsjersey – turkos med äpplen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *