Både Mellan och Lilla behöver desperat lekvändliga byxor då det i stort sett bara finns jeans i deras storlekar kvar, och de få mjukisbyxorna de har är lappade så att man knappt ser ursprunget längre.

Jag gjorde ett par slimfit joggers till Stora för länge sedan men kände att ag inte riktigt hann fundera över mönstret och passformen eftersom hon pendlar mellan så många olika storlekar så jag tänkte nu testa till de andra och då passa på att få till lite fler rutor till bingon.

Jag började med ett par superenkla till Lilla utan fickor eller spännande delar alls. Det är ett tyg som är lite vl rosa för mig men hon älskar rosa just nu så det får vara. Jag har ett fint koordinerade tyg med sjöjungfrur som matchar också så min tanke är att jag ska göra en tröja till henne att matcha med när jag är klar med byxorna.

Det var så SKÖNT att göra Lillas byxor. Allt gick som det skulle och eftersom det är muddar så behövde jag inte bråka med kantbandandet som jag fortfarande lider från efter tröjorna igår. Jag känner mig också lite piggare så det hjälper så klart. Mudden på benen är halverad för att ge en lite mer avslappnad känsla.

Så när de var klara gav jag mig i kast med byxorna till Mellan. Han har velat ha ett par spidermanbyxor och nu har jag fått hem tyget. Jag ville dock inte göra ett par helt i det mönstrade tyget så jag tänkte göra någon slags colorblock. Jag ritade upp lite alternativ (vilket var jättekul!) Han vill helst ha dom med röd mudd efter ha kikat på mina kladdar.

Jag klippte ut alla bitarna och satte mig och funderade sedan på hur jag skulle fästa lapparna. Jag valde att klippa ut benen helt i grå och sedan fästa spindelmannentyget med hjälp av mellanlägg och sömmar i kanten. Jag gjorde lika på bak och fram. För att skapa lite kontrast få la jag till nån millimeter med det röda tyget bakom Spindelmannen, som en minimal kantning. Hade jag gjort dom igen hade jag nog klippt det grå tyget i bitar för att underlätta passformen och placeringen, men också för att det blev ganska tjock i sömmen där eftersom jag har två lager trikå ett dubbelt med mudd samt mellanlägg. Även om jag gillar att spindelmannentyget är på baksidan också kanske man ska ta bort mellanlägget där eftersom de inte kommer slitas på samma sätt som på framsidan.

baksida

Jag höftade lite på knä-placeringen och det blev bra men jag tror jag ska höja nån centimeter nästa gång. Jag skulle nog också gå upp en storlek, i alla fall på bredden då de sitter väldigt tajt- speciellt eftersom mellanlägget gör det extra styvt, precis som på Lillas är benmudden halverad i höjd. Midjesnöret är ”äkta” och kan användas för att späna åt midjan även om det nog inte behövs.

Men trots detta är jag sjukt nöjd! Inget gick fel trots att detta var mycket mer komplicerat än Lilla och dom blev grymt fina!

Material

Mönster:

Tyg:

  • French Terry – rosa glitter
  • Lila mudd
  • French terry – grå
  • French terry – spindelmannen
  • mudd röd
  • bomullsjersey röd

Svarta öljetter

mellanlägg med lim på båda sidor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *