Jag har sedan i somras lovat Lilla och hennes två kusiner snurrklänningar med Greta Gris och har gått och funderat på hur jag ska få dom att inte blir för söta. Jag gillar verkligen superhjälte-Greta och den med enhörningen eftersom färgerna är lite starkare men den ljuslila har jag haft lite svårt med. Tillslut valde jag att göra samma koncept och färger på alla tre med lite inspiration av regnbågen på super-Greta.

Jag är så nöjd med hur dom blev! Jag älskar färgerna och jag blir så glad när jag ser dom. Lilla älskade sin klänning och dansade genast runt i den.

På bilderna här är klänningen lika lång som mönstret visar men efter att Lilla hade den på förskolan en dag blev den nerkissad då längden gjorde det svårt på toaletten och pottan. Så jag kortade ner kjolen på alla tre ca 7cm.

Mönstret är Made by Runi’s Raglan dress with a twist. Mönstret har egentligen luva/krage och långa ärmar så jag trixade lite för att få klänningarna att blir lite somrigare. Den korta ärmen är skapad genom att klippa ca 11 cm från color-block-linjen och utan att ändra halsöppningen sydde jag på en 1,5cm mudd istället för krage/luva.

Med dessa klänningar får jag även till två kryss till i bingo (man kan bara använda ett mönster två gånger så att det räknas).

Material

Mönster:

Tyg:

  • Stoffundliebe – Peppa Pig – Cosmic Wonder – Panel (95% bomull, 5% elastan)
  • Stoff och Stil – Bomullstrikå lila, blå och gul
  • Stoff och Stil – Viscosejersey rosa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *