En av Mellans nya fascinationer är regnbågar. Han är inte lika galen i dom som han har varit Paw Patrol, Grönt eller dinosaurier men likaså. Han ritar allt i regnbågsfärger, han har till och med kryssat dagarna i kalendern i rätt ordning.

När jag och Stora var och köpte tyg för hennes glitterklänning kom han fram till att han ville ha en regnbågströja.

Vi har pratat lite om det från och till och innan hans födelsedag pratade vi lite mer och vi gjorde en ritning på det han ville ha. Han önskemål var så klart regnbågsfärgerna men han ville också ha en spetsig luva, vita ärmar och ett moln. Jag ville försöka bli av med de vita ärmarna eftersom mina vildingar är duktiga på att smutsa ner sig men han var bestämd.

Mellans ritning till vänster, mitt förslag till höger.

Min tänkta plan var att den skulle bli klar till hans födelsedag som var i helgen men vi hade fullt upp med annat så den fick bli lite senare.

Han valde själv molnet bland google bilder som jag sydde på som applikation och när tröjan var klar kände jag mig grymt nöjd, det är riktigt snygg. Han har bra smak! Så jag förväntade mig att han skulle bli helt till sig när han säg den- men han började nästan gråta och vägrade prova den. Tydligen var färgerna i fel ordning (han tyckte att tyget var upp och ner). Efter ett par timmar hade vi båda kommit över besvikelsen och han testade den äntligen, och sen satt den på tills vi fick smyga av den för tvätt.

Den här gången sydde jag fast applikationen med en förstärkt raksöm som Carina visade i sin tutorial (jag gjorde ju en sicksack på förra applikationen) och det blev mycket MYCKET lättare att ta bort det stabiliserande pappret efteråt. Den är sydd i storlek 122 helt utan anpassningar.

Material

Mönster:

Tyg:

  • Bomullsjersey – Rainbow (95% Bomull 5% Elestan, 200g/m^2)
  • Bomullsjersey – Gul
  • Bomullsjersey – off white

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *