Jag har försökt att sy till Storas barbies men har inte riktigt fått till det. Jag har letat efter mönster men hittar inga vettiga. Så för någon månad sen såg jag en bok som jag genast beställde (som så klart tog nästan en månad att få in och leverera). I stort samma dag som den hamnade i brevlådan släppte Merete en mönstersamling för Barbie så jag fick så klart världens beslutsångest för vad jag skulle starta med.

Stora bestämde sig för att hon ville ha en bröllopsklänning så att hon kunde leka bröllop och eftersom det fanns en bröllopsklänning i Sewing Clothes for Barbie by Annabel Benilan så blev det den.

Jag gjorde slöjan först eftersom den gick snabbt och då kunde Stora börja leka med den. Jag sydde på slöjan på ett resårband och fäste sedan några silvriga paljetter på resårbandet och på tyllen.

Jag läste duktigt på när det kom till sömnsmån på själva klänningen men missade att den var till vävt tyg och jag har sytt i stretchigt tyg. Kjolen fungerade väldigt bra ändå och jag valde att lägga på ett tyll-lager och en spets som inte fanns med i mönstret. MEN klänningslivet var en katastrof. Den blev enormt stor efter fållningen. Jag klippte bort säkert 2cm på vardera sida innan jag fäste kardborrebandet. Men livet var för högt under armarna så jag bestämde mig för att fålla ner 0,5cm till vilket gjorde att den töjde sig och blev jättestor. Jag funderade på att skrota den men det var så nära färdigt att jag inte vill ge med mig, så efter mycket grubbel fick det bli ett insnitt mellan brösten på henne. Inte den vackraste lösningen men det funkade tillräckligt bra och Stora var överlycklig när den var klar. Jag är dock inte helt nöjd så jag tänker att jag ska göra ett nytt försök snart.

Efter ha knåpat några kväller tror jag att Stora fick lite inspiration får när leran åkte fram en eftermiddag fick sig Elsa en ny bikini. Jag tyckte den blev supercool! Jag bli lika förvånad varje gång över hennes konstnärliga öga. Jag hade ju aldrig trott att min 6åring hade varit så bra på detaljerna.

Material

Mönster:

  • Sewing Clothes for Barbie by Annabel Benilan

Tyg:

  • bomullsjersey – vit (tunnare)
  • Stretchspets – vit
  • Tyll med stenar – vit
  • Satinband – vit

Övrigt:

  • resårband 0,5cm
  • paljetter – silver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *