Som jag nämnt tidigare kommer Mellan med med trasiga byxknän hela tiden just nu och jag har tidigare lagat dem genom att stryka på en jeanslapp och någon liten vinyl för att göra lagningen lite roligare. Den här gången tänkte jag testa att sy på nya knälappar och förstärka byxorna lite extra.

Jag började med att mäta ut hur stor jag ville att lappen skulle vara och sprättade sedan upp sidosömmen lite mer. Jag klippte sedan ut en bit vlieseline, en bit stretchjeans och en bit trikåtyg som jag sammanfogade till en lapp, min blev 21×13. Eftersom den klistriga sidan på mitt mellanlägg bara var mellan originalbyxan och jeanstyget så sydde jag fast knälappen med ett rutmönster och inte bara horisontellt för att tyglagren inte skulle glida runt. Eftersom knät var så pass töjt och skadat fick jag klippa bort en bit för att få ett någorlunda slät bit tyg att jobba med.

Det var riktigt pillrigt att så på lappen trots den sprättade sömmen och jag kommer nog inte att laga byxor på det här sättet igen.

Men dom har hållit riktigt bra och inte gått sönder sen dess igen trots idogt krypande och halkande på knäna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *