När jag gjorde och skrev om byxorna och tunikan till Maken förut insåg jag att jag aldrig la upp de kläder vi gjorde till vikingabröllopet 2014. Så nu har jag hittat lite bilder ock tänkte visa.

Detta var sommaren 2014 och Stora var då lite över halvåret. Våra vänner skulle gifta sig och hade vikingatema, klädseln skulle vara inspirerad till temat eller åtminstone inte allt för utstickande. Vi bestämde oss tillsammans med två andra par att sy upp lite kläder. Vid det laget hade jag bara sytt upp byxor och några haklappar men vi gav oss glatt i kast med det ändå.

Maken ville ha en munkdräkt så vi gjorde en lång tunika med en mörkare del med luva att hänga över. Vi fick hjälp att hitta på mönstret av en av mina bästa vänner. Utan henne hade det aldrig blivit klart eller gjort. Tygen är linne även om min klänning är otidsenligt i sin färg.

Min klänning klipptes och syddes i stort sett på min kropp. Det var den sista som gjordes och var ganska stressad, så passformen blev därefter också men den har dugt för dessa sammankomster.

Storas tunika gjorde jag tillsammans med våra två vänner. M som har sytt en hel del, speciellt steampunkt, cosplay osv var vår lärarinna och hade ett mönster vi kunde använda. Så vi satt en dag hemma hos henne och sällskapade och sydde. ( Jag kommer ihåg att det var första gången jag såg en overlock även om jag inte fattade vad den var till för då.) M har sedan dess startat ett företag kopplat till återbruk: Sländan Design, #slandandesign. Vi gjorde i samma tyg, ett billigt bomullstyg med diskret färg, till alla våra barn.

Maken sparade ut sitt hår och klippte det enligt sin roll, det blev bra men det var skönt när han rakade bort det…

Munkdräkten blev superbra och har använts till diverse tillfällen efter detta, och har flera gånger blivit utlånad till vänner som utklädnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *