Mellan har gått in i en dinosaurieperiod och jag har svårt att förstår hur jäkla mycket han kan om dom. Vi har köpt en massa böcker och spel och han kan namnen på över hundra dinosaurier (och uttala dem- det kan inte jag) och även en del fakta. Det är inte illa för en 4-åring! Eftersom jag också blir ”ganska” manisk i mina intressen gillar jag ju att hjälpa till med dom så självklart kommer det att bli lite dinosauriekläder också. Första plagget ut blir ett par dinosauriebyxor med förstärkta knän eftersom Mellan alltid kryper runt på golvet och river upp alla byxor.

Knäna är förstärka med en lapp svart stretchjeans från ett par av svärmors gamla jeans. Jag lade mönsterdelen för byxorna på mellan och förlöste måtta ut vart knälappen skulle vara och klippte sedan ut en lika stor del att sy på. Det är lite svårt att se på bilden men jag har sytt på knälappana med hjälp av 5 vågräta sömmar.

När han står upp ser dom ut att hamna ganska långt ner men när han kryper sitter dom faktiskt i perfekt höjd. Jag valde att göra storlek 122 även om han nu är en 116, så att han kan växa i dom. På grund av benmuddarna släpar ju inte de långa benen i marken det har fungerat riktigt bra. Benmuddarna i stl 122 var dock lite förstora för honom så jag mätte hans ben och ändrade storleken på det sättet.

Jag får fortfarande inte riktigt till det med tvättråd och storlekslappar som jag vill så det är bara att fortsätta att bråka med det. Här sydde jag bara på en storlekslapp men den hamnar för långt in så man kan knappt se vad det står, men det är ju bättre än inget. Om någon har tips så mottages det tacksamt!

Sammanfattningsvis är jag nöjd och Mellan älskar dom också. Jag tycker att det var lite synd att benen blev så lika i hur trycket är placerat, helt ogenomtänkt och av en slump, men nästa gång så får jag nog se till att ändra nivåerna lite. Mellan har också önskar snöre i midjan på byxorna så vi får se om jag lägger till det i efterhand när jag får ord/tid eller om det får bli på nästa par (han är i behöv av fler byxor och t-shirts som tur är).

Material

Mönster:

Tyg:

  • Bomullstrikå med neonfärgade dinosaurier
  • Svart muddväv
  • Grön muddväv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *